VLASTNOSTI A ZLOŽENIE JAČMENA GREEN WAYS

V šťave z mladého jačmeňa nájdeme prakticky všetky živiny, ktoré ľudský organizmus potrebuje k fungovaniu.

Podstatné nie je ich presné množstvo, ale fakt, že sa jedná o komplex živín, ktoré pôsobia spoločne. Živiny navzájom podporujú svoju vstrebateľnosť a využiteľnosť. Niektoré sa napríklad vzájomne chránia pred zničením, z dôvodu pôsobenia agresívnych kyselín v žalúdku. Nápoj z jačmeňa obnovuje acido-alkalickú rovnováhu. Je 2-krát účinnejší než špenát, najucelenejšia zásadotvorná strava. Jačmeň obsahuje vitamíny, ktoré aktivujú enzýmy pomáhajúce pri prevencii chorôb a patologických stavov.

Mladý jačmeň má vysoký obsah betakaroténuvitamínu C, E a vitamínov skupiny B. B1B2B3B6biotínukyseliny listovejkyseliny pantoténovej a cholínu, príbuzného vitamínu B. Nedostatkom vitamínov trpíme z dôvodu prevahy spracovaných potravín a skutočnosti, že niektoré naše potraviny stratia živiny skôr, než sa dostanú na stôl.

Obsah vitamínu C v čerstvo nastrúhanej reďkovke klesne na vzduchu o polovicu už za 5 minút. Množstvo vitamínov B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne pri varení. Avšak vitamíny v jačmeni Green Ways zostávajú takmer nedotknuté. Bez enzýmov sa narušia všetky životné funkcie – trávenie, dýchanie, pohyb, hojenie atď. Vedci identifikovali v ľudskom tele vyše 3000 enzýmov.

V roku 1979 zaznelo na generálnom zasadaní japonských farmaceutických spoločností, že extrakt zeleného jačmeňa obsahuje vyše 20 enzýmov a štúdie odhaľujú ďalšie.

Mladý jačmeň je mimoriadne bohatý na minerály a stopové prvky, ktoré sú v ňom obsiahnuté v organickej, teda pre telo vo veľmi dobre využiteľnej forme. Všetky minerály sú v ňom obsiahnuté v priaznivých vzájomných pomeroch. V jednom grame jačmeňa môžete nájsť tieto minerály a stopové prvky: draslík, fosfor, horčík, chróm, jód, kobalt, mangán, meď, selén, síru, sodík, vápnik, zinok, železo.

Komplexnosť šťavy z jačmeňa spočíva i v obsahu všetkých dvadsiatich dôležitých aminokyselín, vrátane esenciálnych, ktoré sú nutné pre stavbu telesných bielkovín. Jedná sa o tieto aminokyseliny: Cystein, Fenylalanin, Glycin, Histidin, Tryptofán, Metionín, Isoleucín, Tyrozín, Serín, Treonín, Arginín, Prolín, Valín, Lyzín, Alanín, Leucín, Kys. asparagová, Kys. glutamová.